fbpx
Case de downdriehoek

De downdriehoek

Klant

De downdriehoek

Project type

Webdesign

De Downdriehoek

De Downdriehoek is een wooninitiatief door 5 paar ouders van kinderen met het syndroom van down. Hun droom is om een gezamenlijke woonomgeving voor hun kinderen te realiseren en ze op die manier de mogelijkheid te geven door te kunnen groeien. Momenteel is De Downdriehoek hard bezig met het verzamelen van donateurs. Wij vinden dit een prachtig initiatief en hebben besloten de stichting te helpen met hun online strategie.

De oude website

De website van wooninitiatief De Downdriehoek is ontworpen door de ouders en maakt gebruik van online webbuilder Jimdo, wat de mogelijkheden sterk beperkt.  Met Jimdo is het erg makkelijk om snel een simpele website te maken. Maar voor wie een professionele uitstraling en wat meer functies belangrijk zijn is Jimdo niet de juiste oplossing. Wij vonden het erg leuk om te zien dat de ouders zelf aan de slag waren gegaan met hun website, maar zagen veel ruimte voor verbetering.

Screenshot van de oude website

De website zag er niet professioneel uit en was niet geoptimaliseerd voor conversie. Een professionele website is van groot belang om donateurs binnen te halen en het is voor De Downdriehoek ook handig om een betalingssysteem te hebben om donaties te ontvangen. De bestaande website kwam hier in tekort.

Screenshot oude website de downdriehoek

Onze werkzaamheden

Wij hebben voor wooninitiatief De Downdriehoek kostenloos een nieuwe website ontworpen om ze te helpen bij het waar maken van hun droom. Wij hebben het design op de schop genomen en met de bestaande kleuren een nieuw ontwerp gemaakt dat stoer is maar toch een speelse uitstraling heeft.

Een screenshot van de landingspagina de downdriehoek

Het wooninitiatief is nog op zoek naar nieuwe donateurs. Op hun oude website hadden ze op de donatie pagina alleen een IBAN staan zodat mensen zelf geld konden overmaken. Wij hebben met behulp van WooCommerce een donatie pagina gemaakt die meer aanzet tot het maken van een donatie. 

Screenshot donatieplugin downdriehoek

Op de oude website werd er goed uitgelegd waarom de ouders het wooninitiatief zijn begonnen en hoe ze dit wilden doen. Het ging iets minder over de kinderen zelf. Wij hebben gekeken naar hoe we de website meer over de kinderen konden maken en hoe we hun verhaal konden overbrengen. Voor iedere bewoner van het wooninitiatief hebben wij een aparte pagina aangemaakt met een verhaal wat ze zelf hebben geschreven.

Een pagina van een van de bewoners van de downdriehoek

Het eindresultaat

Het eindresultaat is een persoonlijkere website waar het verhaal van het wooninitiatief en vooral het verhaal van de bewoners een stuk beter overkomt. Wij wensen het wooninitiatief al het succes met het behalen van hun doel.

Deel deze case